Wij geven graag deze lijst met vakantiedagen in Spanje omdat het altijd interessant is om weten wanneer de winkels, benzinestations en banken gesloten zijn. Het nieuwe jaar is net begonnen en dan is het altijd makkelijk om te weten op welke data en dagen de nationale en regionale feestdagen zijn in Spanje.

De lijst met de officiële feestdagen wordt elk jaar opnieuw vastgelegd. Er mogen maximum 14 dagen aangewezen worden als feestdag, daarvan worden er dit jaar 8 gekozen door de nationale regering en 2 door de gemeente. De deelstaat kan er dus 4 vrij kiezen

Bij alle feestdagen moet men nog de autonome feestdag optellen zoals de dag van Andalusië, de dag van Catalonië, etc. waardoor het totaal aantal niet werkdagen op 14 komt te staan.

 

30 maart = Goede vrijdag

1 mei = Dag van de Arbeid

15 augustus = Maria-Hemelvaart

12 oktober = Nationale feestdag

1 november = Allerheiligen

6 december = Dag van de Spaanse Grondwet

8 december = Onbevlekte Ontvangenis (niet op de Canarische Eilanden)

25 december = Kerstmis

Daarnaast zijn er nog regionale, provinciale en gemeentelijke feestdagen om mee te rekenen maar deze zijn afhankelijk van de regio’s, provincies en gemeenten en dat zijn er teveel om hier op te noemen.

Maar niet getreurd, ook op feestdagen is CostaBlancaWoningen steeds te bereiken.