Met een speciale toeristentrein kan je de Salinas van Torrevieja bezoeken. Tijdens het bezoek kan u het roze gekleurde water bewonderen. Ook kunt u zoutbergen zien van maar liefst 20m hoog. Vanop de uitkijktoren kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de zoutmeren van Torrevieja. Ook is er de mogelijkheid op het natuurpark te bezoeken waar je meer te weten komt over de geschiedenis, productie,…

De Salinas van Torrevieja en La Mata zijn een prachtig Natuurpark. De beide grote zoutmeren bij Torrevieja en La Mata worden in de volksmond de Salinas van Torrevieja en La Mata genoemd. Salinas betekent letterlijk vertaald zoutmijnen en verwijst naar de zoutmijnen of zoutwinning bij de havenstad Torrevieja. De beide meren zijn totaal verschillend. Het ene meer heeft roze gekleurd water, het andere meer heeft helder blauw water.

De rit met het toeristentreintje kost € 7,95 voor volwassen en voor kinderen en 65-plussers € 6,95. Elke dag tussen 10 en 19 uur kunt u op verschillende tijdstippen vertrekken. Het treintje vertrekt aan de Paseo de la Libertad, recht tegenover de Plaza Waldo Calero in Torrevieja.

Related image

Meer informatie vindt u op: turismodetorrevieja.com