Guardamar del Segura is een ideale locatie voor natuurliefhebbers. De mooie stranden, heldere zee, zoutmeren, duinen en dennenbossen zorgen voor een prachtig landschap.

Aan de monding van de Segura rivier ligt de mooie haven van Guardamar del Segura omringd door vele duinen. U kunt hier een mooie wandeling maken. Er is ook een vismarkt waar u verse vis kunt kopen. In de haven vindt u een restaurant en bar waar u na het wandelenen iets gezellig kan eten en drinken.

Het strand is zeer uitgestrekt en bestaat uit fijn zand. Dit strand is het dichtst bij het centrum van de stad, dus het is de ideale plek om naartoe te gaan wanneer u graag de winkels of de markt van Guardamar bezoekt. Guardamar is de ideale plek voor het beoefenen van watersporten zoals zeilen, windsurfen, kajakken of jetskiën. De ondiepe wateren zijn ook ideaal om te snorkelen.

Related image

Vlakbij het strand ligt het mooie Reina Sofia park. Dit prachtige park heeft mooie wandelpaden, fonteinen en vijvers. In het park kunt u verschillende dieren zien. Het is de thuisbasis van pauwen, eekhoorns, eenden, schildpadden en vele vogels. Het is zeer gezellig om in het park te wandelen. Ook kunnen kinderen zich uitleven op het speelplein met schommels en glijbanen. Het park is perfect om even verfrissing te zoeken op een warme zomerdag en te genieten van de rustige omgeving.

Er is ook een café, waar u kunt genieten van een lunch of u kunt een picknick mee nemen om in het park op te eten.

Naast het Reina Sofia park vindt u nog een zeer groot park, namelijk het park Alfonso XIII. Dit prachtige park ligt tussen het centrum van Guardamar del Segura en de zee. Doorheen het uitgestrekte natuurgebied zijn er mooi aangelegde wandelpaden. In de zomer kunt u er lekker koel tussen de naaldbomen wandelen.

Related image

Kortom een bezoek aan Guardamar del Segura is zeker een aanrader voor wie graag eens een dagje geniet van de natuur, de stad en het strand.