Cartagena is gelegen aan de Middelandse Zee in de provincie Murcia aan de Costa Calida. De stad is omgeven door vijf heuvels. Cartagena ligt op 30 minuten rijden van La Manga.

De haven van Cartagena is zeer indrukwekkend. Wie goed zoekt, ziet het sculptuur van de staart van een walvis in het water. Als u geluk heeft, kunt u een van de grote cruise schepen bewonderen die af en toe in de haven liggen. U kunt rustig wandelen aan de boulevard of op de hoger gelegen stadsmuur. Wie liever wat cultuur opsnuift kan een bezoek brengen aan het marine museum. Aan de haven vindt u ook het dichtstbijzijnde strand ‘Cala Cortina’ waar u kan genieten van alle faciliteiten.

Related imageImage result for whale cartagena port spain

De stad Cartagena is zeker een bezoek waard. De stad heeft niet enkel een zeer indrukwekkende haven maar ook mooie art deco gebouwen. Het is er zeer proper en er zijn vele brede straten waar u rustig kunt genieten van de omgeving. Ook zijn er verschillende parkjes waar u op een hete zomerdag even verkoeling kan zoeken.

Als u van een mooi uitzicht wilt genieten, kunt u te voet of via de lift het kasteel op de heuvel ‘Castillo de la Concepción‘ bezoeken. Eenmaal boven heeft u een panoramisch zicht over de de stad, de haven en het Romeins amfitheater.

Image result for cartagena view spain

Het is handig om een kaartje van de stad mee te nemen met de bezienswaardigheden, dit kunt u hier bekijken.

Wie niet van wandelen houdt, kan de toeristische bus of Catamaran nemen om de stad te ontdekken.

Meer informatie vindt u op: turismo.cartagena