+34 722597111
Calle Pablo Picasso 2, 03193 San Miguel de Salinas
info@costablancawoningen.com

JAARLIJKSE KOSTEN

JAARLIJKSE KOSTEN

De kosten van uw woning door het jaar heen

Wij beperken ons hier tot de kosten en belastingen zoals die gelden voor NIET RESIDENTEN van Spanje.

BELASTINGEN:

U krijgt te maken met diverse belastingen die u als niet resident dient te betalen.

Punt 1 betaalt u aan de gemeente, Punten 2 en 3 aan de staat.

Omdat punt 1 verschilt per gemeente en punten 2 en 3 afhankelijk zijn van bepaalde factoren is het niet mogelijk om u hier een exact bedrag of percentage te noemen.
Als richtlijn kunt u er van uitgaan, dat de drie belastingen samen neerkomen op maximaal 0,5 % van de koopsom per jaar. In feite worden deze belastingen gerelateerd aan de kadastrale waarde van de woning.

Rekenvoorbeeld: Heeft u een woning gekocht van € 200.000, dan betaalt u, afhankelijk van de gemeente waar de woning staat, ongeveer € 450,- aan IBI.

ANDERE KOSTEN

De locale belastingen: DE TASAS
Deze worden opgelegd voor bijv. ophalen van huisvuil, riolering etc. de bedragen zijn doorgaans gering, ongeveer €25,- per jaar.

Kosten voor de vereniging van eigenaren
Bezit u een appartement of een woning die binnen een vereniging valt (denk bijvoorbeeld aan een aantal woningen met een gemeenschappelijk zwembad) dan zullen er gemeenschappelijke kosten zijn die via de bij de notaris vastgestelde verdeelsleutel voldaan moeten worden. Afhankelijk van de grootte van het complex, de voorzieningen (zwembad, tuin, liften etc.) en de inbegrepen kosten (verzekeringen, voorzieningen voor onderhoud etc.) bedragen deze kosten gemiddeld tussen de € 15,- en € 80,- per maand.

Wij raden u aan om voor de afhandeling van deze (en andere) formaliteiten een Spaanse gestor (administratiekantoor) in de hand te nemen. Voor een klein bedrag (€ 100,- tot € 150,- per jaar) regelen zij al dit soort zaken voor u. Let wel, in Spanje ligt het initiatief voor veel zaken bij u, en niet bij de overheid. U moet bijvoorbeeld zelf zorgen dat u op tijd de wegenbelasting betaalt. U krijgt nergens een aanslag of een herinnering voor, het initiatief ligt bij u.

KOSTEN VAN ENERGIE EN WATER

Deze zijn uiteraard geheel afhankelijk van uw verbuik. Het vastrecht voor water en electra bedraagt ongeveer € 30,- per maand. Een gedeelte van het verbruik is hier al bij inbegrepen.

DutchEnglishFrenchGermanSpanish